-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12619 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

اگر شخصي كه مريض است (زن باشد) و نماز خوان بوده و سكته مغزي كرده و قبل از اينكه سكته بكند نماز و روزه را ميخوانده حالا كه نميتواند و نميخواند تكليف آن چيست؟



در خصوص سئوالي كه بيان فرموديد دو نكته قابل توجه به نظر ميرسد:

1ـ در خصوص مسائل فقهي و احكام اگر واقعاً خودتان ميتوانيد به رساله و يا استفتائات مرجع تقليد مورد نظرتان مراجعه كنيد، سعي كنيد همين كار را انجام دهيد كه بسيار مفيدتر از سئوال كردن است. قدرت و بلوغ و عقل و دانش از شرايط عمومي تكاليف الهي است.ولي اگر معذوريد و به هر دليل عقلي يا شرعي نميتوانيد به رساله يا استفتائات مراجعه نمائيد، هنگام سئوال كردن تا حد امكان مرجع تقليد مورد نظرتان را ذكر نمائيد تا جواب دادن به آن راحتتر باشد و براي شما نيز اين كار بهتر است.

2ـ تقريباً به همين مضامين از مقام معظم رهبري (حفظه ا...) استفاده شده كه ايشان در جواب فرمودهاند: اگر ضعف عقلي وي به حدي كه عنوان جنون بر آن صدق كند، نرسيده و در تمام اوقات نماز در حال اغماء نبوده است، قضاي نمازها و روزههاي فوت شده او بر شما (پسر بزرگ خانواده) واجب است وگر نه چيزي از بابت آن بر شما واجب نيست.

از بيانات حضرت امام خميني (ره) نيز همين مسأله استفاده ميشود.(1)

و همچنين از بيانات آيت ا... مكارم (حفظه ا...) (در استفتائات جديد ج 2 ص 121) همين مورد اشاره شده است.

و آيت ا... فاضل (حفظه ا...) ميفرمايند: اگر حواس نداشته به طوري كه اوقات نماز را تشخيص نمي داده نمازهاي فوت شده اش قضا ندارد ولي اگر ملتفت بوده و مسامحه كرده قضاي نمازها را به جا آورد و چنانچه از دنيا رفته است برايش قضا كنند.در ضمن نظر ساير مراجع عظام نيز همين است.(2)







منابع و مآخذ :

1. احكام عمومي ج 1 ص 250

2. جامع المسائل ج 1 ص 107





مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.